DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/‘We willen waarde toevoegen’ – WELL

'We willen waarde toevoegen' - WELL

“WELL betekent een nieuwe stap in het creëren van waarde in de gebouwde omgeving.”

De gezondheid van de gebruikers van gebouwen wordt steeds belangrijker voor gebouw eigenaren en huurders. Maar hoe weet je of een gebouw gezond is? En hoe bevorder je de gezondheid van gebruikers? Sinds kort is er in Nederland een methodiek aan de hand waarvan verschillende gezondheidsaspecten van een gebouw in kaart gebracht kunnen worden. Het gaat om de in de Verenigde Staten ontwikkelde WELL Building Standard. Antwan van Haren (DGMR), Tim Beuker (BBA) en Coert Zachariasse (Delta) geven tekst en uitleg over deze certificeringmethode. “WELL betekent een nieuwe stap in het creëren van waarde in de gebouwde omgeving.”

Het certificaat biedt volgens Beuker en Van Haaren voordelen aan alle stakeholders. 

Voor gebouwgebruikers is het bijvoorbeeld van belang dat zij in een prettig binnenklimaat kunnen werken, waar het niet te warm of te koud is en waar hun lichamelijke en geestelijke behoeftes optimaal bediend worden. En hun werkgevers profiteren van WELL omdat een gezonde werkomgeving tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim leidt. Bovendien kan een gezond gebouw werkgevers helpen om high potentials aan zich te binden in de war for talent, een niet onbelangrijk voordeel in een snel krimpende arbeidsmarkt. En vastgoedontwikkelaars onderscheiden zich met een WELL-gebouw in de markt.

Het WELL-certificaat is niet het doel, maar een middel. 

Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving door het realiseren van gezonde gebouwen. “Het gaat er uiteindelijk om waarde te creëren, allereerst voor de gebruikers maar ook voor de hele keten”, zegt Zachariasse. “WELL is een veelbelovende methodiek om op dit vlak een nieuwe stap te zetten.”

Lees het volledige artikel 'We willen waarde toevoegen'.

 

Fit in gebouwen met WELL | DGMR

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.