DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Samenwerking verhoogt kwaliteit gebouw

Samenwerking verhoogt kwaliteit gebouw

“De meerwaarde van een goed bouwproces voor het Mgr. Frencken College in Oosterhout is exemplarisch”, opent DGMR-adviseur Antwan van Haaren. “Vanuit bouwfysisch perspectief levert dat al veel voordelen op, omdat architect, bouwer en opdrachtgever gelijk kunnen reageren op voorstellen over en weer. Dat maakt dat er een beter onderwijsgebouw voor de gebruikers komt.”

Sibo Arbeek | Schooldomein | oktober 2018

Gevel Mgr. Frencken College Oosterhout | DGMR

Maximaal transparant

Antwan: “Wij hebben vanuit onze bouwfysische expertise gekeken naar de positionering van het gebouw ten opzichte van de verschillende fysische aspecten. Zo ligt de sporthal aan de zuidkant en hebben we de theorielokalen in een ring aan de noordoostkant gelegd met veel licht van buiten. Dat zijn de minst door de zon beschenen gevels. Verder hebben we de gevels maximaal transparant gemaakt, zodat er zoveel als mogelijk daglicht binnenkomt en de warmtelast beheersbaar blijft. Primair zoek je naar bouwkundige oplossingen om dat klimaat goed te krijgen en daarna hebben we met co-maker Unica gekeken welke installaties er nog nodig zijn.

Een mooi vraagstuk was ook een brandveiligheidsconcept met compartimentering in een zo open en transparant mogelijk gebouw te bedenken, waarbij we het aantal trappenhuizen tot een minimum hebben kunnen beperken. Zo brengt iedereen zijn eigen expertise in, spar je hierover in alle openheid en bereik je een optimum; Van Wijnen de logistiek, de bouwvolgorde en de bewaking van de kosten en DP6 alles wat met het ontwerp te maken heeft.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.