DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Ruimte bieden voor beweging

Ruimte bieden voor beweging

Ruimte bieden voor beweging

EHA-magazine, januari 2016 - RUG | DGMR

DGMR is als adviseur voor bouwfysica betrokken bij Zernikeborg, de nieuwe Gronigse Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Omdat het aantal zwaardere bevingen zal toenemen, moet nieuwbouw in Groningen aan striktere veiligheidsnormen voldoen.

EHA-magazine: "Je moet ervoor zorgen dat de verschillende bouwvolumes op eenzelfde manier zijn geconstrueerd. Zernikeborg heeft een kamstructuur. Die structuur is opgedeeld in een aantal gelijksoortige kleinere gebouwen met een tussenruimte. Ze kunnen bewegen zonder tegen elkaar te stoten. Ruimte bieden voor beweging, dat is de essentie". 

"Het klinkt misschien gek, maar je moet er dus juist voor zorgen dat het gebouw kan bewegen. Schade kun je voorkomen door de bouwkundige onderdelen  hiervoor de ruimte te geven. Tegelijkertijd beweegt binnen die kleinere gebouwen ook weer van alles".

Lees het volledige artikel Ruimte bieden voor beweging.

EHA-magazine, januari 2016 - RUG | DGMR

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.