DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Renovatie Wiebengacomplex getuigt van vakmanschap

Renovatie Wiebengacomplex getuigt van vakmanschap

‘Het College van Bestuur van de Hanzehogeschool was duidelijk: of we gaan weg uit het verouderde gebouw of we maken er iets moois van. Het rijksmonument was functioneel en technisch verouderd, akoestisch een ramp en qua lay-out een traditionele school met lange gangen en lokalen. De renovatie samen met een spectaculaire uitbreiding met een nieuw hart zorgen voor kwaliteit op alle niveaus, waaronder de akoestiek.’

Sibo Arbeek  |  Schooldomein  |  maart 2019

artikel over renovatie Wiebengacomplex in Schooldomein Bron: Schooldomein

Climotion

Collega Bert Vrijhof was als adviseur bouwfyisca bij renovatie Wiebengacomplex. “Er lagen torenhoge ambities, terwijl zo’n monument ook beperkingen oplegt; je mag niet teveel aan de buitenkant doen en de ornamenten moeten zichtbaar blijven of juist weer terugkomen. Het gebouw stelde ons voor installatietechnische problemen en de vraag was of we dat bouwfysisch of installatietechnisch moesten aanvliegen. Uiteindelijk lag de oplossing in climotion. Dat is een luchtbehandelingsinstallatie, die via slimme, energiebesparende software wordt aangestuurd. Het natuurlijke basisprincipe dat koudere lucht naar beneden gaat, treedt bij toepassing van deze installaties niet op. Daardoor kunnen de nadelige invloeden, van een minder geïsoleerde gevel op het klimaat, worden opgevangen.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Bert Vrijhof - DGMR

Bert Vrijhof

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.