DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Nordwin College Sneek in alle opzichten een groene school

Nordwin College Sneek in alle opzichten een groene school

Voor de brandveiligheid van de uitbreiding van Nordwin College Sneek gaf DGMR Drachten advies.

Nordwin College Sneek brandveilig | DGMR

Dankzij een vrolijk groengekleurde ‘optopping’ van twee etages kan het Nordwin College in Sneek voortaan haar vmbo- en mbogroenopleidingen op één locatie aanbieden. Aannemingsmaatschappij Friso Bouwgroep en installateur Mensonides verzorgden de uitbreiding. Zowel tijdens de engineering als tijdens de bouwfase werden ze voor brandveiligheidsadvies bijgestaan door Hendrik-Jan Doevendans van DGMR in Drachten.

Zekerheid in keuzes

“Aannemers kennen niet alle exacte brandveiligheidseigenschappen van toepassingen en producten: ze betrekken ons erbij voor een stukje zekerheid omtrent hun keuzes, zodat ze achteraf geen problemen krijgen met het bevoegd gezag. We hebben zowel geholpen met de vergunningsaanvraag als bij praktijksituaties. Bijvoorbeeld om te bezien hoe aanheling van breekwerk rond trappenhuizen het beste brandwerend kon worden uitgevoerd.”

Veilig vluchten

Tegelijk met de uitbreiding werd het bestaande schoolgebouw deels gerenoveerd. Zo kwam er een extra trappenhuis om de stroom extra scholieren te verwerken, ook in geval van brand. “Niet alleen fysieke brandscheiding tussen oud en nieuw is een belangrijk item, maar ook de vluchtveiligheid binnen het complex als geheel. Je kijkt bij scholen altijd naar de bezetting: kan iedereen veilig vluchten, ook als het gebouw helemaal vol zit?”

Lees het volledige artikel ‘Nordwin College Sneek in alle opzichten een groene school‘.

 

Onze adviseurs

Hendrik-Jan Doevendans - DGMR

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.