DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Nieuwe duurzame onderkomen West Betuwe met houten bouwdelen

Nieuwe duurzame onderkomen West Betuwe met houten bouwdelen

Het nieuwe onderkomen van fusiegemeente West Betuwe zet in op biobased materialen en transformatie. Het ontwerp van de architectuur en het interieur komt van cepezed en ingenieurs- en adviesbureau DGMR richt zich op de installaties en bouwfysica van het duurzame gebouw.

Marvin van Kempen  |  Duurzaam Gebouwd  |  22 februari 2024

Impressie artikel over gemeentehuis West Betuwe op Duurzaam Gebouwd

Kwaliteit borgen

Gert-Jan Wesenbeek van DGMR vertelt over de samenwerking met cepezed en de rol van DGMR: “Wij zijn adviseur voor een diversiteit aan onderwerpen in dit project. De bouwfysica, de installaties en we nemen een toezichthoudende rol aan. We borgen de kwaliteit, zodat wat we met elkaar afspreken ook wordt waargemaakt.” Bijzonder is dat DGMR en cepezed in een vroeg stadium al met elkaar optrokken als ontwerpteam.

De twee partijen waren overtuigd van de meerwaarde van duurzaamheid. Gert-Jan: “Naast de hergebruikte pv-panelen, aangevuld met de nieuwe panelen, maken we gebruik van een Warmte Koude Opslag (WKO). Een uitdaging was om in het al bestaande gebouw de integratie van de installaties goed op orde te krijgen, zonder afbreuk te doen aan comfort.” Speerpunten van de gemeente waren onder andere het comfort op het vlak van akoestiek. “Daar hebben we dan ook op ingezet. Dit alles zonder in te boeten op de duurzaamheidswensen, zodat we op het niveau energieneutraal uitkomen.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Optimale installaties

Installaties | DGMR | Bouwfysica

De ingenieurs en adviseurs van DGMR helpen bij de juiste afweging. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie en/of herbestemming van een bestaand gebouw. Met onze integrale aanpak betrekken we ook bouwfysica, duurzaamheid en gezondheid om u de meest optimale installatie te adviseren.

Installaties | DGMR | Bouwfysica

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.