Licht is emotie

Een prachtig decor voor een discussie over alle aspecten van daglicht. Gertjan Verbaan nam vanuit DGMR deel aan het gesprek.

Invloed van daglicht in schoolgebouw | DGMR

UCo is een werkcommunity in een voormalig NS-gebouw in Utrecht waar ondernemers bouwen aan een duurzame samenleving. Een prachtig decor voor een discussie over alle aspecten van daglicht. Gertjan Verbaan nam vanuit DGMR deel aan het gesprek.

Gertjan Verbaan: “Frisse scholen heeft schoolbesturen wel bewuster gemaakt en klasse B is nu wel de norm. Iedereen is nu wel overtuigd van een goede ventilatie en een gezond binnenklimaat. De aandacht is nog wat minder gericht op geluid en daglicht, terwijl die van dezelfde orde zijn. In de zorg en het speciaal onderwijs is geluid (en met name rust) bijvoorbeeld enorm belangrijk.

Daglichtfactor

Energie kun je smart maken in euro’s en bij gezondheid en prestaties is dat minder makkelijk, maar het levert wel degelijk iets op. Uit een afstudeeronderzoek dat wij bij DGMR hebben uitgevoerd blijkt dat klasse A voor daglicht ook goed haalbaar is. Maar dan moet je dat al wel vroeg in het ontwerp meenemen. Daarom hebben we een eenvoudige tool ontworpen waarmee je de daglichtfactor snel kunt berekenen."

Lees het volledige artikel 'Licht is emotie'.

 

Gerelateerde informatie

 

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.