DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/‘Je moet het kunnen maken’

'Je moet het kunnen maken'

De adviezen van de afdeling bouw- en geveltechniek van DGMR zijn stevig onderbouwd en moeten de toets van de praktijk glansrijk kunnen doorstaan.

Geveltechniek van De Rotterdam | DGMR

De afdeling bouw- en geveltechniek is volgens Johan Koudijs en Christiaan de Wolf de meest praktijkgerichte afdeling van ingenieurs- en adviesbureau DGMR. En passant pleiten de beide ingenieurs voor meer controle bij de uitvoering. Dat reduceert de faalkosten en verhoogt de kwaliteit van de gebouwen.

Johan Koudijs: "Het zou het bouw- of renovatieproces ten goede komen als de ingenieur die aan het einde de touwtjes aan elkaar moet knopen vanaf het eerste ontwerp tot de oplevering toezicht houdt op de kwaliteit van de uitvoering. De finale controle met een blowerdoortest en een thermografische opname hoort een routineaangelegenheid te zijn. Dat scheelt faalkosten."

Christiaan de Wolf: "Het reguliere controlewerk bestaat uit infraroodopnames om eventuele energielekken op te sporen en blowerdoortesten voor de luchtdichtheidscheck. We controleren ook op waterdichtheid. Verder voeren we veelal op verzoek van rechtbanken en advocaten contra-expertiseonderzoek uit bij gevallen waarbij schade is opgetreden. En ten slotte is ‘due diligency’ sterk in opmars. Dat is onderzoek en technische beoordeling bij aan- en verkoop van panden."

Lees het volledige artikel 'Je moet het kunnen maken'.

 

Onze adviseurs

Christiaan de Wolf - DGMR

Christiaan de Wolf

Adviseur geveltechniek
Johan Koudijs - DGMR

Johan Koudijs

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.