DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Is de toekomst duurzaam én brandveilig?

Is de toekomst duurzaam én brandveilig?

Ruim 300 deelnemers uit 8 landen hadden zich op 21 maart verzameld in Singer Laren voor het door DGMR georganiseerde congres ‘Fire Safety in a sustainable future’. Een keur aan (inter)nationale sprekers ging in op recente ontwikkelingen op het snijvlak van brandveiligheid, duurzaamheid en geveltechniek, waarbij de vraag centraal stond hoe brandveiligheid in een duurzame toekomst gewaarborgd kan worden.

Arjen de Kort  |  Brandveilig.com  |  26 maart 2024

Alle (internationale) sprekers van DGMR-congres Fire Safety in a Sustainable Future

Veiliger gebouwen

“De wereld om ons heen verandert en de veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Klimaatverandering, maar ook de beschikbaarheid van natuurlijke grondstoffen, dwingt de bouwsector om na te denken over de huidige manier van bouwen. Wij zijn ons wel bewust van deze ontwikkelingen, maar bevatten de gevolgen die dit heeft voor de brandveiligheid van gebouwen nog niet volledig.” Deze inleiding uit de congresbrochure was voor veel brandveiligheidsprofessionals voldoende aanleiding zich op 21 maart naar Singer in Laren te begeven.

Een unieke lineup van (internationale) sprekers deelden hun kennis: Angus Law (University of Edinburgh), Wojciech Wegrzynski (ITB), Johan Anderson (RISE), Heikki Väänänen (EU Commission), Margaret Simonson McNamee (Lund University), Rudolf van Mierlo, Paul Hoondert en Patries Robijn-Meijers (DGMR). Aan het einde van de dag werden Johan Koudijs en Rudolf van Mierlo door dagvoorzitter Kees Both in het zonnetje gezet. Immers, het congres stond ook in het teken van hun afscheid. Van Mierlo, die op 1 juli a.s. met pensioen zal gaan, riep de aanwezigen op om de komende jaren toch vooral kennis te blijven vergaren om veiliger gebouwen te realiseren.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Paul Hoondert, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Hoondert

Adviseur Brandveiligheid

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid

Patries Robijn-Meijers

Adviseur brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) brandveiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.