DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Instrument voor de koplopers

Instrument voor de koplopers

Gebouwen in Nederland zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. En in 2050 moet die gebouwde omgeving CO2-neutraal zijn. Werk aan de winkel dus. Kan BREEAM structureel bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot? Een interview met DGMR-directeur Paul van Bergen.

Bart van der Vaart  |  BREEAM-NL Magazine  |  mei 2019

Interview over CO2-reductie in BREEAM Magazine Bron: BREEAM Magazine

Klein onderdeel

Collega Paul van Bergen, voorzitter van het College van Deskundigen: “BREEAM-NL is geen CO2-meetinstrument, maar het kan wel bijdragen aan het grotere geheel. Uiteraard wordt er gekeken naar het thema energie binnen BREEAM-NL in de vorm van de zogeheten Ene-credits. Maar het is slechts een klein onderdeel binnen de gehele methodiek. Het hele energievraagstuk zal zowel de bouw- en vastgoedsector als BREEAM-NL niet kunnen oplossen”.

Gelukkig ziet hij binnen zijn vakgebied genoeg ontwikkelingen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. “Het is mooi om te zien dat het gezondheidsaspect zowel binnen als buiten gebouwen meer aandacht krijgt. Voor mij als bouwfysicus is dat een goede ontwikkeling. Mensen willen weten uit welke materialen een gebouw bestaat, welk nut het pand vertegenwoordigt en of ze wel gezond zijn.”

Lees het volledige bericht

Onze adviseurs

Paul van Bergen - DGMR

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.