DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Gezondheid: de nieuwe duurzaamheid

Gezondheid: de nieuwe duurzaamheid

Paul van Bergen: Het jubileum van Stevens Van Dijck in 2017 vraagt om meer aandacht voor betere gebouwen. Hebben we dan geen goede gebouwen?

Gezondheid: de nieuwe duurzaamheid | DGMR

"Het jubileum van Stevens Van Dijck in 2017 vraagt om meer aandacht voor betere gebouwen. In ieder geval bij mij kwam meteen een aantal vragen op. Hebben we dan geen goede gebouwen? Wat is er mis met de bouw? Heb ik het zelf misschien niet goed gedaan? 

Als je al 30 jaar als adviseur in het vak zit, heb je immers zelf veel invloed gehad en bijgedragen aan de kwaliteit van een groot deel van gebouwd Nederland. In tweede instantie herken ik wel wat in het initiatief om aandacht te vragen voor betere gebouwen. In mijn carrière in de bouw zie ik dat ieder decennium zijn eigen speerpunten of aandachtsgebieden kent."

Paul van Bergen: "Het leuke van gezondheid als speerpunt is dat we ons als bouwketen niet meer kunnen verstoppen binnen de traditionele demarcaties zoals casco, inbouw, inrichting, beheer, onderhoud. Die traditionele indeling van onze verantwoordelijkheden heeft ertoe geleid dat problemen en knelpunten doorgeschoven werden op het bordje van de volgende fase. 

Dat kan niet meer als je verantwoordelijk bent voor het totale welbevinden van de gebruikers of bewoners. Er moet  daadwerkelijk worden geleverd wat is afgesproken. De focus moet verschuiven van het eigen proces naar dat van de gebruikers van gebouwen. Als we hen écht als uitgangspunt nemen, maken we ook andere keuzes."

Lees de gehele blog Gezondheid: de nieuwe duurzaamheid

 

Onze adviseurs

Paul van Bergen - DGMR

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.