DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Optimaliseer (brand)zorg voor museumcollecties

Optimaliseer (brand)zorg voor museumcollecties

Het werken met verschillende concepten maakt het gemakkelijker voor een museum om het geschikte beveiligingsniveau te kiezen.

Brandzorg museumcollecties | DGMR

Brand in een museum. Het is de grote angst van elke museumdirecteur. Stel dat er iets gebeurt met de schilderijen van alom bekende schilders of met het – in veel gevallen – historische gebouw zelf? Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. DGMR is al menig keer betrokken geweest bij het ontwikkelen van een brandveiligheidsconcept voor musea.

Björn Peters: "Het is onze rol de brandveiligheidsmaatregelen en brandmeldinstallaties zo subtiel mogelijk te integreren in het dikwijls historische interieur. Ik maak wel duidelijk dat er meer nodig is dan alleen het volgen van het Bouwbesluit om het gebouw en de collectie optimaal te beschermen tegen brand."

"Het werken met verschillende concepten maakt het gemakkelijker voor een museum om het geschikte beveiligingsniveau te kiezen. We zien dat afhankelijk van het museum en de aanwezige collectie de focus op een bepaald deelaspect ligt. Voor het ene museum is het beperken van de schade tot een klein gebied belangrijk, voor een ander juist het ontstaan van bepaalde rookgassen die schadelijk zijn voor de geëxposeerde kunst of juist het voorkomen van brand door meer toezicht."

Lees het volledige artikel Optimaliseer (brand)zorg voor museumcollecties.

 

Onze adviseurs

Björn Peters - DGMR

Björn Peters

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.