DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Artikel TVVL: Bouwfysica verandert niet, de tijdgeest wel

Artikel TVVL: Bouwfysica verandert niet, de tijdgeest wel

Energieneutraliteit, circulariteit, het Nieuwe Werken, thuiswerken, de oorlog in Oekraïne en veranderende stromingen in de architectuur: trends en tendensen in de maatschappij veranderen voortdurend. En daarmee verandert ook wat wij verlangen van ons binnenklimaat. Technieken komen en technieken gaan. Dat is niet erg en moeten we juist omarmen, vindt Paul van Bergen, directeur bij DGMR.

Tijdo van der Zee  |   TVVL   |   juni 2023

Bouwfysica Foto: Christiaan Krop

Samenwerking en verandering

In maart werd bekendgemaakt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de opdracht voor het Nederlandse paviljoen voor de wereldexpo in het Japanse Osaka in 2025 heeft gegund aan het consortium met Architectenbureau RAU, experience design studio Tellart, het Japanse bouwbedrijf Asanuma én Ingenieursbureau DGMR. Belangrijkste taak voor DGMR zal zijn om een vertaalslag te maken van de internationale BREEAM-eisen, naar de in Japan gebruikte CASBEE methode. Paul van Bergen reisde af naar Japan en vertelt over de samenwerking en over de veranderende wereld binnen Bouwfysica:

“We blijven ontdekken dat er meer wegen zijn om je doel te bereiken. Je experimenteert en van de twintig technieken zijn er misschien één of twee die blijven. Het hoort erbij en het houdt je scherp. Dat maakt dat dit vak uitdagend is en je nooit op de automatische piloot gaat varen.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Bouwfysica

Bouwfysica | DGMR | Een duurzaam en gezond gebouw

De ingenieurs en adviseurs van DGMR kijken samen met u naar de kansen en vertalen ze naar de functie van een optimaal gebouw. Daglicht, akoestiek, ventilatie, thermisch binnenklimaat, zonwering, materiaal- en werkelijk energiegebruik zijn aandachtspunten voor nieuwbouw en renovatie.

Bouwfysica | DGMR | Een duurzaam en gezond gebouw

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.