DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Biobased bouwen in optimale samenwerking

Biobased bouwen in optimale samenwerking

Het Biosintrum is het kloppend hart van de duurzame ambities van de gemeente Ooststellingwerf. Tussen de ‘vooral rechthoekige gebouwen’ op duurzaam bedrijventerrein Ecomunitypark valt het Biosintrum-gebouw op met zijn iconische vorm. Ooststellingwerf wil met het Biosintrum het bedrijfsleven en onderwijs faciliteren in onderzoek en innovatie omtrent de biobased economy.

Arjen Bakker  |  Bouwen in het Noorden  |  april 2019

Biosintrum met DGMR voor BREEAM Bron: Bouwen in het Noorden

Biosintrum en BREEAM Outstanding

Jean Frantzen van DGMR uit Drachten stond architect en bouwers bij in hun duurzame ambitie om het predicaat BREEAM Outstanding binnen te slepen. Zoiets lukt alleen als je niet alleen de juiste materialen en methodieken kiest, maar daar bovendien rekenschap van aflegt met certificaten en andere documenten. Het was aan Frantzen om ‘de regie te nemen’ en alle partijen aan die verantwoordelijkheid te houden.

Frantzen: ‘We konden niet te veel laten liggen: voor Outstanding heb je meer dan vijfentachtig procent nodig en we zouden al een aantal punten missen door de locatie: die heeft bijvoorbeeld geen optimale ov-faciliteiten. Het was dus des te belangrijker om de overige punten wél te pakken.’

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Jean Frantzen - DGMR

Jean Frantzen

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.