DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Haal als basisschool een beter cijfer voor duurzaamheid

Haal als basisschool een beter cijfer voor duurzaamheid

Geen uitgebreide onderzoeken, maar een duurzaamheidsscan van maximaal anderhalve dag helpt scholen op weg naar duurzaamheid.

Duurzaamheidsrapport voor basisscholen | DGMR

Leraren geven hun school gemiddeld een 5,7 voor comfort. Het regent klachten en de roep om duurzame scholen wordt steeds groter. Omdat er veel te winnen is, met energiebesparing en met betere schoolprestaties. Veel schoolbesturen zien het belang van duurzame oplossingen, maar missen de concrete handvatten om de handschoen op te pakken. De laagdrempelige duurzaamheidsscan van DGMR gaat daar verandering in brengen. In drie stappen naar een beter cijfer voor duurzaamheid.

Geen uitgebreide onderzoeken, maar een duurzaamheidsscan van maximaal anderhalve dag helpt scholen op weg naar duurzaamheid. Dat blijkt uit een test op drie basisscholen in Den Haag, waarna de scan verder is gefinetuned. De resultaten laten zien dat het vaak gaat over een combinatie van omstan-digheden. Zo zijn er scholen die goed scoren op gezondheid, maar op het gebied van bewustwording steken laten vallen. De scan is bruikbaar ongeacht het type schoolgebouw, bouwjaar en bouwvolume en helpt daadwerkelijk naar een betere score op duurzaamheid.

Lees het volledige artikel Haal als basisschool een beter cijfer voor duurzaamheid.

 

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.