DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/BENG en gezondheid gaan hand in hand met Active House

BENG en gezondheid gaan hand in hand met Active House

Active House hield een innovatietafel waarin verschillende experts spraken over gezonde gebouwen, BENG en kansen in de markt. Allereerst boog de groep zich over de definitie van een gezonde woning. Beperkt gezondheid zich tot een fris en comfortabel binnenklimaat of zijn er meer facetten die bijdragen aan welzijn?

Gerard Vos  |  Duurzaam Gebouwd  |   september 2019

Active House met Bas Hasselaar in Duurzaam Gebouwd

Collega Bas Hasselaar: “Een gezonde woning stimuleert de potentie voor mensen om zich volkomen te ontwikkelen. De woning moet je een ruimtelijk gevoel geven, er mogen geen storende geluidsbronnen zijn en hij moet comfortabel zijn.”

“Technologie is geen voorwaarde voor een gezonde en duurzame woning. De basis blijft nog altijd het gebouw. Op het moment dat je een goed gebouw hebt, kun je zonder technologie heel ver komen. Maar als een gebouw steken laat vallen, moet je het met technologie proberen op te lossen.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.