DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Beleving en de leeromgeving van morgen

Beleving en de leeromgeving van morgen

Beleving en de leeromgeving van morgen bij SG Thamen

Leeromgeving van morgen bij SG Thamen | DGMR

Onder leiding van de voorzitter van de redactieadviesraad van Schooldomein Edward van der Zwaag keken DGMR en andere partners van Schooldomein terug op een dynamisch jaar en schetsten ze wat lijnen voor de toekomst. En dat in het Skills Lab van SG Thamen. 

Comfortaspecten

Gertjan Verbaan over klimaat, inrichting en duurzaamheid die bijdragen aan de leerprestaties: “Beleving zit vaak ook in een goed comfort. Met een opdrachtgever moet je zoeken voor welke comfortaspecten je gaat binnen het beschikbare budget. Comfort moet je op maat bepalen en beïnvloedt de prestatie direct. De vraag is vervolgens hoe je het technisch uitwerkt. Naast energie en ventilatie verdienen ook akoestiek en daglicht meer aandacht. In een lichte ruimte blijf je bijvoorbeeld alerter en heb je minder een after lunch dip.”

Verschillende partners van Schooldomein werken samen aan een innovatieve leeromgeving in RKSG Thamen in Uithoorn. Het betreft een traditionele VMBO-school, waarbij de gang tussen de praktijk-lokalen getransformeerd wordt tot een skills lab.

Lees het volledige artikel Beleving en de leeromgeving van morgen.

 

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.