DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Artikel scholencomplex Winkler Prins Veendam

Artikel scholencomplex Winkler Prins Veendam

Collega Bert Vrijhof was als adviseur betrokken bij de nieuwbouw van het Leer- en Sportpark Winkler Prins in Veendam. Het magazine Bouwen in het Noorden (nr 97) plaatste een artikel over het complex.

Nijeboer-Hage Technisch adviseurs bracht advies uit over de installaties en schakelde DGMR in voor advies over Brandveiligheid, Bouwfysica en Geluidsoverdracht.

De basis van het duurzame ontwerp is het werken met bestaande technieken. Het is alleen de kunst deze op de goede manier in te zetten en met elkaar te laten samenwerken. Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld of complex, het zijn de simpele dingen die het juist beter maken.

Bert Vrijhof:’ Ons simpelweg in de situatie verplaatsen levert vaak al belangrijke inzichten op. Het brugjaargebouw bijvoorbeeld heeft een muzieklokaal met studio’s. Ruimtes die variabel worden ingezet. De ene keer is een gedempte akoestiek nodig, de andere keer juist een nagalmtijd, en dan weer is stilte belangrijk. Wij adviseerden zwaardere gordijnen langs de wanden te hangen. Deze zorgen ervoor dat de akoestiek eenvoudig naar wens te bepalen is.’

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.