DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Afstemming safety en security voorkomt onoplosbare tegenstelling

Afstemming safety en security voorkomt onoplosbare tegenstelling

afstemming safety en security

Afstemming safety en security | DGMR

Waar de Nederlandse burger zich in de jaren vóór de economische crisis steeds veiliger voelde, lijkt er anno 2016 een collectief gevoelde noodzaak te bestaan zich te willen beveiligen tegen de bedreigingen van deze tijd. Neem alleen al de vraag naar kogelwerend glas: die neemt hand over hand toe. Gebouweigenaren worstelen met de vraag hoe zij onbevoegde personen buitenhouden en tegelijkertijd mensen in het gebouw in geval van een calamiteit snel en veilig laten vluchten.

Edwin van den Brink: Voorzieningen gericht op gecontroleerde toegangsverlening – speedgates, loopdeuren met mechanische sloten, complete toegangssluizen – vormen een belemmering voor een ongehinderde doorstroming van personen in geval van brand. Met die belemmering zou al in het ontwerp van een gebouw rekening gehouden moeten worden. De beveiligingszonering moet zodanig worden opgezet dat mensen in principe alleen van hoog naar laag beveiligde gebouwdelen vluchten. Op die manier voorkom je dat personen zich in geval van een ontruiming ongeautoriseerd toegang verschaffen tot bouwdelen met een hoog beveiligingsniveau.

Lees het volledige artikel Tijdige afstemming van safety en security voorkomt onoplosbare tegenstelling

 

Onze adviseurs

Edwin van den Brink - DGMR

Edwin van den Brink

Adviseur brandveiligheid en beveiliging

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.