DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Actief aan de slag met renoveren

Actief aan de slag met renoveren

Er komt de komende jaren genoeg op corporaties af, ziet Bas Hasselaar. De adviseur duurzaamheid en gezondheid bij DGMR over gemaakte fouten en hoe je die kunt voorkomen. Bouw en Uitvoering sprak hem over de corporatiewoningen in Zoetermeer die onlangs negatief in het nieuws kwamen.

Gerard Vos  |  Bouw en Uitvoering  |   oktober 2019

Active House van Bas Hasselaar, DGMR Bron: activehousenl.info

Welzijn van de bewoner

Bas Hasselaar: “Ik denk dat er hier een verkeerd uitgangspunt is gehanteerd. Er bestaat namelijk een risico dat als je gaat ontwerpen voor energiebesparing dat dan het binnenklimaat kan verslechteren als je er onvoldoende prioriteit aan geeft. Het uitgangspunt moet zijn: ‘we willen een gezonde, comfortabele woning maken die energieneutraal is.’ Dus niet: ‘we willen een energieneutrale woning maken waar mensen fijn in kunnen wonen.’ Het lijkt hetzelfde, maar de nuance is anders.”

“Als je Active House als visie omarmt dan wordt je aandacht automatisch breder getrokken dan alleen de energieprestatie. Het welzijn van de bewoner heeft een duidelijke rol erin en aspecten als daglicht, thermisch comfort, luchtverversing en akoestisch comfort spelen een belangrijke rol.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.