DGMR/Actueel en kennis/Projecten/C&A-pand Vredenburg Utrecht

C&A-pand Vredenburg Utrecht

Het voormalige C&A-warenhuis op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht krijgt een transformatie. Het originele ontwerp is van architect Van der Laan en dateert uit 1935. In de jaren ’60 werd het gebouw uitgebreid en enkel aan het Vredenburg voorzien van een nieuwe, modernistische gevel.

Hoek renovatie C&A-pand Vredenburg Artist impression: Rijnboutt

De uitdaging

Het voormalige C&A-pand op Vredenburg krijgt in opdracht van eigenaar Redevco een restyling die teruggrijpt op het oorspronkelijk ontwerp. Rijnboutt-architecten maakt van het gebouw weer één geheel, nadat eerder een traverse het verdeelde. De Franse winkelketen Decathlon wordt de nieuwe huurder van het pand. Door het intensieve gebruik met veel bezoekers is brandveiligheid een belangrijk thema.

De oplossing

Om het gebouw aan te passen aan de bouwkundige eisen van deze tijd, krijgt het pand een nieuwe gevel. Dat begint beneden met een dubbelhoog winkelfront van glas wat daglicht binnen brengt, maar ook in de zomer comfortabel moet blijven. De glazen gevel loopt door in een gemetselde gevel op de tweede en derde verdieping. De bovenste etage krijgt eveneens veel glas en een overstekende kap. De adviseurs kijken niet alleen naar bouwfysica, maar ook naar de duurzaamheid van het pand door energiebesparende oplossingen in te passen.

Voor brandveiligheid in de nieuwe winkel gaan onze adviseurs op zoek naar de juiste balans tussen veiligheid en optimaal gebruik van de vierkante meters voor verkoop. Zonder het winkelconcept aan te tasten, bedachten we slimme oplossingen om veilig te kunnen vluchten. Omdat bezoekersaantallen groter zijn dan oorspronkelijk voor het gebouw bedacht zijn, is de ondernemer geholpen bij oplossingen die nauwelijks afbreuk doen aan de mogelijkheid om zijn artikelen te presenteren.

De meerwaarde

Als eigenaar een comfortabel en duurzaam winkelpand kunnen verhuren, is aantrekkelijk naar de toekomst toe. Huurder Decathlon wil niets liever dan bezoekers een ultieme winkelbeleving geven waarin maximaal ruimte is voor hun assortiment. Ze zijn dan ook blij dat DGMR dit begrijpt en vertaalt in de oplossingen die wij bieden. Het was voor Decathlon aanleiding om onze adviseurs te vragen ook op een andere locatie mee te denken.

 

Nieuw winkelfront voormalig C&A-pand Vredenburg
Artist impression: Rijnboutt

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm, DGMR

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.