DGMR/Actueel en kennis/Projecten/18 Septemberplein Eindhoven

18 Septemberplein Eindhoven

Vastgoedeigenaar Redevco is begonnen met de werkzaamheden voor de herontwikkeling van het ongeveer 65 jaar oude C&A-gebouw aan het 18 Septemberplein in Eindhoven. Het pand van 9.000 vierkante meter ondergaat een complete transformatie en integreert enkele winkelpanden aan de Demer en Hermanus Boexstraat.

Artist impression: UNstudio | Redevco

De uitdaging

Een winkelpand renoveren, uitbreiden en verduurzamen is op zichzelf al een omvangrijk project. Gedurende de verbouwing het pand openhouden voor het winkelende publiek brengt meer uitdagingen met zich mee. DGMR is gevraagd om advies te leveren op het gebied van energiezuinigheid en de brandveiligheid te waarborgen tijdens de aanvraag van de omgevingsvergunning én tijdens de verbouwing.

De oplossing

Veiligheid is een belangrijk thema nu het winkelpand voor het publiek open blijft. Samen met het ontwerpteam en de aannemers borgen de adviseurs van DGMR de brandveiligheidseisen en geven ze advies wat in de verschillende fasen van de werkzaamheden de beste oplossing is om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te beschermen.

Redevco wil het pand niet alleen moderniseren, maar ziet de verbouwing ook als een kans om het te verduurzamen.  Het ontwerpteam streeft naar het behalen van een BREEAM Excellent-certificaat. Omdat het gebouw al 100 jaar bestaat, is het momenteel beperkt geïsoleerd. DGMR ondersteunde bij de noodzaak voor isolatie en keek onder andere naar de buitengevels en kozijnen voor een comfortabel en energiezuinig gebouw. Het gebouw krijgt verder zonnepanelen, groen op het dak en de gevel en energiezuinige roltrappen en liften.

 

Artist impression: UNstudio | Redevco

De meerwaarde

Natuurlijk heeft C&A als huurder van het pand er belang bij om mensen een warm en veilig onthaal te bieden in de winkel die tegelijkertijd verbouwd wordt. Ook Redevco is erbij gebaat dat het pand open blijft en tegelijkertijd zijn ambities kan waarmaken om te verduurzamen en een transparant gebouw te creëren. Daarmee sluit het weer helemaal aan bij de functionele eisen en wensen van de hedendaagse retailers. Zij kunnen straks hun klanten in dit kenmerkende pand in het centrum van Eindhoven ontvangen voor een comfortabele en veilige winkelbeleving. Een voorbeeld voor de stad, waar mensen nog lang van zullen genieten.

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm, DGMR

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.