DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Zwolle Pride Festival 2022

Zwolle Pride Festival 2022

Op 27 augustus is het Zwolle Pride Festival. Met dit festival vraagt de organisatie blijvend aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. DGMR adviseerde over het geluidplan en deed onderzoek.

 

Geluidplan voor Pride Festival

Geluidplan

De muziekfestiviteiten van het festival vinden plaats op het Rodetorenplein. Al eerder werkte DGMR mee aan het evenementenbeleid van de gemeente Zwolle. Hierin is het Rodetorenplein aangewezen als evenementenlocatie. Om een evenement te organiseren, is het aanleveren van een geluidplan verplicht. Het oorspronkelijke geluidplan keurde de gemeente niet goed, dit was niet goed onderbouwd.

Moderne technieken en richtwerking

Wij maakten geluidsberekeningen en gaven advies over de plaatsing van het podium en de speakers. Door moderne luidsprekertechnieken te gebruiken is er sprake van extra richtwerking. Zo gaat het geluid zoveel richting het publieksvlak, en zo min mogelijk richting de gevels van woningen in de binnenstad. Met onze berekeningen en advies voldoet het geluidplan aan de eisen uit het evenementenbeleid.

Wij wensen alle deelnemers en bezoekers een kleurrijke dag!

Onze adviseurs

Dennis Sanders

Adviseur akoestiek en geluid

Akoestiek en Geluid

Akoestiek en Geluid | DGMR

In dit brede werkveld voorzien de ingenieurs en adviseurs van DGMR niet alleen aannemers en gebouweigenaren, maar ook industrie en overheidsorganisaties van onderbouwde geluidadviezen. Door onze brede expertise zetten we voor elke situatie de meest passende combinatie van activiteiten in.

Akoestiek en Geluid | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.