DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ambachts Lint, winnend plan voor centrumgebied H-I-Ambacht

Ambachts Lint, winnend plan voor centrumgebied H-I-Ambacht

Op de plek van een voormalige school komt Ambachts Lint, een plan met 79 energiezuinige woningen voor senioren en starters. DGMR onderbouwde de visie op het gebied in Hendrik-Ido-Ambacht vanuit onze expertise op bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

Ambachts Lint in Hendrik-Ido-Ambacht wordt verder uitgewerkt | DGMR

Duurzaamheid

Het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht versterken en verduurzamen, dat beoogt het plan Ambachts Lint. Het plan verhoogt onder andere de verblijfskwaliteit en leefbaarheid voor bewoners en bezoekers. Zo hebben toekomstige bewoners allerlei collectieve voorzieningen, zoals een groentekas, een dakterras of dektuin en een gemeenschappelijke huiskamer. In de plint van het appartementengebouw is ook ruimte voor (zorg)voorzieningen.

Het plan voor het centrumgebied is een samenwerking tussen Blauwhoed, Inbo, Antea Group, Bureau B+B en DGMR. De komende tijd wordt het verder uitgewerkt in overleg met toekomstige bewoners, omwonenden, ondernemers en de gemeente. Naast woningplattegronden worden ook thema’s als circulariteit, duurzaamheid en gezondheid besproken. Wij zijn bij deze uitwerking betrokken om comfortabele, duurzame en brandveilige woningen te realiseren.

De verwachting is dat de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan in het voorjaar van 2022 kan vaststellen, waarna Blauwhoed kan gaan bouwen.

Onze adviseurs

Bas Hasselaar - DGMR

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.