DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Veilig winkelen in moderne winkelpanden Utrecht en Hilversum

Veilig winkelen in moderne winkelpanden Utrecht en Hilversum

Onlangs zijn twee getransformeerde winkelpanden opgeleverd. Het voormalige C&A-warenhuis aan Vredenburg in Utrecht en het voormalige V&D-pand in Hilversum. Beide zijn open voor het winkelend publiek dat dankzij de brandveilige oplossingen van DGMR veilig kan shoppen.

Veilig winkelen in winkelpanden Utrecht Vredenburg en Hilversum

Veiligheid én verkoop

Winkelketen Decathlon beschikt nu over de 3.800 m2 in het gemoderniseerde pand in Utrecht. In Hilversum gaat het om zo’n 12.000 m2 dat inmiddels door C&A en Bristol in gebruik is genomen. Alle huurders willen niets liever dan hun bezoekers een optimale winkelbeleving geven, waarbij maximaal ruimte voor het assortiment is. Daarom gingen onze brandveiligheidsadviseurs op zoek naar de de juiste balans tussen veiligheid en optimaal gebruik van de vierkante meters voor verkoop. Zonder het winkelconcept aan te tasten, bedachten we slimme oplossingen om veilig te kunnen vluchten.

Om het Utrechtse gebouw aan te passen aan de bouwkundige eisen van deze tijd, kreeg het een nieuwe gevel. Een dubbelhoog winkelfront van glas brengt daglicht binnen brengt. De glazen gevel loopt door in een gemetselde gevel op de tweede en derde verdieping. De bovenste etage kreeg eveneens veel glas en een overstekende kap. Onze adviseurs keken niet alleen naar bouwfysica, maar ook naar de duurzaamheid van het pand door energiebesparende oplossingen in te passen.

Ook in Hilversum kreeg het grote winkelpand nieuwe gevels. Een nieuwe, toegankelijke passage ontsluit vijf winkelunits en verbindt winkelcentrum Hilvertshof. Onze adviseurs bedachten met name oplossingen voor de brandveiligheid. Zo kent het pand een brandmeldinstallatie en sprinklers. Ook keken we naar een veilige ontruiming van het pand. Omdat er veel mensen tegelijk in het pand kunnen winkelen, is het zaak dat ze snel en veilig het gebouw kunnen verlaten.

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.