DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Variatie voor fase 2 van Nieuw Kijkduin

Variatie voor fase 2 van Nieuw Kijkduin

Aan de boulevard van Kijkduin ontwikkelt FRED Developers vier nieuwe woontorens. Drie architecten ontwerpen voor fase 2 een gevarieerd beeld aan deze appartementengebouwen. DGMR sluit aan om vanaf het voorlopig ontwerp te adviseren over verschillende disciplines.

Bron: FRED developers

Herontwikkeling

Voor de stedenbouwkundige herontwikkeling van de boulevard van Kijkduin stelde FRED Developers een spraakmakend ontwerp op. De eerste fase is al uitgewerkt. Voor fase twee gaat het nog om zo’n 150 woningen met in de plint van de torens zo’n 6.600 m2 commerciële ruimte en daaronder een flinke parkeergarage. Het gehele project Nieuw Kijkduin wordt volledig gasloos.

Aan het ontwerpteam neemt één adviseur van DGMR deel die aanspreekpunt is voor zowel bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid en installatietechniek. Daarnaast doen we onderzoek naar bezonning en windhinder bij de woontorens. Ook kijken we naar de energieprestatie in combinatie met voldoende daglicht en klimaat. Voor de appartementen en parkeergarage ontwikkelen we een brandveiligheids- en installatieconcept.

Naar verwachting start de bouw van fase 2 begin 2020.

 

Bron: FRED developers

 

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.