DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Uitwerken verduurzaming sportcentrum Vondersweijde

Uitwerken verduurzaming sportcentrum Vondersweijde

Nu AGS Architects de aanbesteding voor de revitalisering van het sportcentrum Vondersweijde heeft gewonnen, kan het ontwerpteam verder aan de slag. Onder andere de visie op de ontwerpopgave sprak de gemeente Oldenzaal aan. Als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid werkt DGMR mee aan het voorlopig ontwerp.

Impressie van de entree van Vondersweijde na verduurzaming sportcentrum Artist impression: AGS Architects

Visie op de ontwerpopgave

De revitalisering van Vondersweijde moet ervoor zorgen dat het sportcentrum de komende jaren zowel functioneel als technisch weer optimaal inzetbaar is. Dat vraagt om verduurzaming, groot onderhoud, het herstructureren van ruimten en het zichtbaar opknappen van het gebouw. Het ontwerpteam onderscheidde zich door naast de visie op de ontwerpopgave ook de belangen vanuit de exploitatie op overtuigende wijze mee te nemen.

Binnen het ontwerpteam van AGS Architects buigt DGMR zich over de bouwfysica, de akoestiek en brandveiligheid om een comfortabel en veilig gebouw voor sporters te realiseren. Lievense richt zich op de constructie en DWA op de (zwembad)installaties. Bij het maken van het voorlopig ontwerp betrekt het team actief het gebruikerspanel, waarin alle groepen gebruikers vertegenwoordigd zijn.

Naar verwachting is het voorlopig ontwerp voor de zomer gereed. De eerste bouwwerkzaamheden beginnen waarschijnlijk volgend voorjaar.

 

Bovenaanzicht in Vondersweijde na verduurzaming sportcentrum
Artist impression: AGS Architects

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.