DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Thijmen Janssen is gespecialiseerd thermograaf

Thijmen Janssen is gespecialiseerd thermograaf

Het weer slaat om, het thermografieseizoen is weer van start gegaan. Tijd om na te gaan of uw gebouw energielekken of luchtlekken bevat. Collega Thijmen Janssen is sinds kort gediplomeerd thermograaf, naast collega’s Kevin Lenting en Jeroen Bakker die het diploma al eerder behaalden. Zij mogen thermografische metingen uitvoeren voor credit MAN 04 ten behoeve van BREEAM-NL.

Thijmen: “Doordat ik nu precies weet hoe ik metingen uit moet voeren, en waar rekening mee te houden, kan ik echt tot een goed advies voor mijn klant komen. Het komt nauw, een kleine metingsfout kan leiden tot een verkeerde interpretatie van de beelden.

Een thermografisch beeld lijkt aan te geven waar het warm of kouder is. Maar eigenlijk zie je de stralingseigenschappen en reflectie-eigenschappen van de materialen. Welk materiaal zit er bijvoorbeeld in de gevel, en wat zijn de eigenschappen van dit materiaal? Afbeelding van een thermografische opname. DGMR voert thermografisch onderzoek uit met gediplomeerde thermografen.

Dit is van invloed op de uitkomst. Evenals de temperatuur in de ruimte en van de omgeving. Ook die heeft invloed op de resultaten. Doordat de thermograaf dit allemaal afweegt en de meetresultaten goed interpreteert, weet u zeker dat de resultaten juist zijn en u een correct advies krijgt.

“Als geveltechnicus ga je op zoek naar een lek of koudebrug, deze zie je niet met het blote oog. Met een thermografische meting kun je dit precies opsporen, dat geeft voor mij echt een extra dimensie aan mijn inspecties.”

Onze adviseurs

Thijmen Janssen

Specialist Bouw- en geveltechniek
Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Bouw- en geveltechniek en Beveiliging

Jeroen Bakker

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Geveltechniek

Geveltechniek | gevel advies | DGMR

Gevels, glasdaken en gebruiksdaken maken een gebouw onderscheidend. Niet alleen door een karakteristiek ontwerp, maar ook door geveltechniek met oplossingen die zorgen voor gezondheid, comfort en veiligheid in het gebouw. Met voor duurzaamheid een zo laag mogelijke footprint voor het milieu.

Geveltechniek | gevel advies | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.