DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Start uitvoeringsfase gebouw Neuron op TU/e Campus

Start uitvoeringsfase gebouw Neuron op TU/e Campus

Het is zover! De renovatie van het gebouw Neuron (voorheen Laplace) is begin september van start gegaan. Neuron wordt gerenoveerd tot onderwijsgebouw. Ook krijgt het nieuwe Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) er onderdak.

Start uitvoeringsfase gebouw Neuron op TU/e Campus | DGMR ©Team V Architectuur / Vingt6

Renovatie

Total Engineer TWIN (Team V Architectuur, Royal HaskoningDHV, DGMR) heeft het ontwerp voor de renovatie deze zomer afgerond. Het gebouw zal onder andere een deels verhoogd dak met een bijzondere houten constructie krijgen. Hierdoor ontstaat een hoge en lichte atriumruimte op de eerste verdieping. Deze lichte ruimte is middels een opening verbonden met de begane grond. Het aanvullende interieurontwerp door Müller van Tol in samenwerking met Team V is in een afrondende fase. Hierin wordt een gevarieerd kleurenpallet toegevoegd aan de grijstinten van het bestaande gebouw en een materiaaltoepassing die aansluit op de renovatie.

De aannemer voor dit project is de bouwcombinatie Laplace Transformatie die bestaat uit Bouwbedrijf Berghege, Heerkens van Bavel en CroonWolter& Dros | TBI. Zij zijn de afgelopen periode al nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het Technisch Ontwerp en werken het Uitvoeringsgereed Ontwerp uit. Begin september zijn zij gestart met de werkzaamheden op locatie. Deze nemen ongeveer een jaar in beslag waarna het gebouw in gebruik kan worden genomen vanaf de start van collegejaar 2022.

 

Verhoogd en licht atrium in Neuron op TU/e Campus | DGMR
©Team V Architectuur / Vingt6

Onze adviseurs

Mirjam Peters - DGMR

Mirjam Peters

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.