DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Start bouw houten constructie kantoor DPG Media 

Start bouw houten constructie kantoor DPG Media 

In Amsterdam Overamstel zijn de eerste houten onderdelen gemonteerd voor het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland. Het is het begin van een omvangrijke houten constructie die bestaat uit maar liefst 6500 m3 hout.

Grootste hout-hybride kantoor

DPG Media krijgt hiermee het grootste hout-hybride kantoor van Europa. Being ontwikkelt het project, dat een ontwerp is van Team V architecten. Aannemer BESIX gebruikt hout waar het kan, en staal en beton waar het moet. De houten constructie levert niet alleen een flinke CO2- en tijdsbesparing op, maar geeft het kantoor ook een bijzondere, warme uitstraling. Het nieuwe houten kantoor aan de Van der Madeweg vormt vanaf 2024 de thuisbasis voor diverse redacties en radiozenders, waaronder de Volkskrant, Trouw, Parool, Qmusic en NU.nl.

Advies op meerdere gebieden

DGMR werd gevraagd advies te geven over bouwfysica en akoestiek, bijvoorbeeld over de opbouw van de hybride houten vloeren. Ook adviseerden wij over brandveiligheid en de sprinklerinstallatie en zorgden wij voor het ontwerpcertificaat voor BREEAM. Wij blijven betrokken bij het project, en plaatsen later een volledige projectbeschrijving op onze site.

 

Onze adviseurs

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Ruben Dijkstra

Specialist Brandveiligheid

Rick Jeths

Adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.