DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Snel uw PAS-melding registreren voor legalisering

Snel uw PAS-melding registreren voor legalisering

Al diverse klanten vroegen DGMR om hun PAS-melding eenvoudig en snel te registreren. Daarmee worden de meldingen voor hun projecten alsnog rechtsgeldig. Om projecten te kunnen legaliseren, moeten de inschrijvingen uiterlijk op 14 augustus 2020 bij RVO binnen zijn.

PAS-melding voor legalisering via DGMR

Meer dan registratie

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is sinds 29 mei 2019 afgeschaft. PAS-meldingen voor projecten met een stikstofdepositie tussen 0,00 mol/ha/jaar en 1,00 mol/ha/jaar zijn niet meer rechtsgeldig. Om alsnog zeker van uitvoering te zijn, moeten deze meldingen opnieuw geregistreerd worden. Hiervoor heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een brief gestuurd en een nieuw registratieformulier geïntroduceerd.

DGMR staat klaar om partijen die gebruik maken of willen maken van de stikstofdepositie die in de PAS-melding is opgenomen te helpen. Dit geldt voor initiatieven vanuit het bedrijfsleven en voor projecten van overheden. Onze milieuadviseurs doen meer dan alleen de registratie verzorgen. Ze informeren de partijen over de verplichting én kijken samen naar de toekomst om ook het proces na inschrijving soepel te laten verlopen.

Op de website van RVO staat het formulier om projecten in te schrijven. Deze registratie is de eerste stap om deze projecten onder de Wet Natuurbescherming gelegaliseerd te krijgen. Als voor 14 augustus 2020 geen registratie plaatsvindt, dan neemt de minister van LNV onder PAS gemelde projecten niet mee in haar initiatief voor legalisering.

Onze adviseurs

Michel van Kesteren

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.