DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Second opinion Floating Office Rotterdam

Second opinion Floating Office Rotterdam

Het Floating Office Rotterdam (FOR) is een drijvende, betonnen bak met hierop een houten (CLT) bovenbouw. Er lag al een advies van een brandveiligheidsbureau, maar dit werd door de gemeente Rotterdam als onvoldoende onderbouwing bestempeld. In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft Roodenburg, totaalinstallateur, aan DGMR een second opinion op de brandwerendheid van het doorvoeren door de houten constructie gevraagd.

Houtconstructies bij brand

DGMR heeft uitgewerkt hoe het CLT bij brand zal reageren en wat er ter plaatse van de doorvoeren zal gebeuren. De beoordeling is gebaseerd op een combinatie van beschikbare testresultaten en de Eurocode Houtconstructies bij brand (EN 1995-1-2). Op grond van deze analyse is een advies opgesteld over hoe de doorvoeren moeten worden afgewerkt en is door tweemaal inspectie gecontroleerd op de juiste uitvoering.

Autoriteit brandwerendheid

Roodenburg heeft ons betrokken voor advies doordat wij gezien worden als een autoriteit in brandwerendheid van houtconstructies. DGMR kent de regelgeving en de praktijk van het bouwen. Onze collega’s wonen regelmatig brandproeven bij. Deze mix van kennis en praktijk zorgde voor een passende oplossing voor alle betrokken partijen.

In het FOR komt naast o.a. enkele architectenbureaus ook het VN klimaatcentrum (GCA – Global Centre on Adaptation).

Onze adviseurs

Gert van den Berg

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.