DGMR/Medewerkers/Gert van den Berg

Gert van den Berg

Adviseur brandveiligheid
"Gert vindt het leuk om in overleg met verschillende partijen te zoeken naar de meest optimale oplossing. Hij doet dit vanuit zijn ervaring met het uitvoeren van brandproeven en de vertaling hiervan naar de praktijk."

Gerts werkbeleving

“Meer dan 20 jaar ben ik actief in het testen en het beoordelen van brandwerende constructies. De ervaring met testen heb ik opgedaan als medewerker bij Efectis. Bij DGMR leg ik de focus vooral op de beoordeling van praktijktoepassingen.

Ik ben lid van de Nederlandse normcommissie Brandveiligheid Bouwproducten en Bouwdelen en vertegenwoordig Nederland in CEN TC 127 – Fire Safety in Buildings. Hierin ben ik voorzitter van WG1 (Fire Resistance of separating and/or loadbearing elements). Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest in EGOLF (de Europese groep van brandlabs), EA (European Accreditation) en heb ik ervaring als auditor voor accreditatiebureaus.

De afgelopen jaren heb ik mij altijd toegelegd op het ’toepassingsgebied’ dat hoort bij een testresultaat. De vertaling naar de praktijk is de belangrijkste uitkomst van een brandproef.”

Wat Gert bezig houdt

“Samenwerken geeft vermenigvuldiging! Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken en samen zoeken naar mogelijkheden uiteindelijk het beste resultaat geeft. Het beste resultaat ontstaat niet als een optelsom van vaardigheden, maar door de vaardigheden te vermenigvuldigen.

Ik werk graag vanuit het oogpunt van de mogelijkheden. Ik maak graag een afweging van oplossingen en dat doe dat samen met belanghebbenden. Niet altijd is goed goed genoeg, niet altijd is beter beter, maar we gaan samen voor het beste. Het beste zie ik als het optimale binnen de grenzen van de speelruimte die er is. We gaan er samen voor!”

Gert denkt mee over

  • Optimaliseren van brandwerende constructies.
  • Sturing geven aan testprogramma’s en ontwikkeling brandwerende constructies.
  • Adviseren van toeleveranciers in de bouw in het vinden van een oplossing.
  • Toegankelijk maken van de kennis uit brandproeven voor marktpartijen.

Stel uw vraag aan Gert!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.