DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/RvS volgt uitleg DGMR

RvS volgt uitleg DGMR

De Raad van State volgde de uitleg van DGMR in zijn uitspraak dat de ontwikkeling De Johan van Beverwijck in Dordrecht geen onaanvaardbare inbreuk maakt op het woongenot van omwonenden.

Woongenot Beverwijckplaats in Dordrecht | DGMR

De Raad van State volgde de uitleg van DGMR in zijn uitspraak (201705280/1/R6) dat de ontwikkeling De Johan van Beverwijck in Dordrecht geen onaanvaardbare inbreuk maakt op het woongenot van omwonenden.

Aan de Spuiboulevard in Dordrecht staat een voormalig kantoorpand dat Van Pelt transformeert naar een appartementengebouw met een grotere gebouwhoogte. Betekent dat voor omwonenden meer last van wind en geluid? Ontwikkelaar Van Pelt vroeg DGMR analyses te maken om bij de Raad van State een gefundeerd antwoord te kunnen geven op deze bezwaren.

Reflectie voorkomen

Zo analyseerde DGMR of stemgeluid op het achterliggende pleintje zorgt voor een galm die hinderlijk is voor de omwonenden. Door het getransformeerde gebouw te voorzien van een open gevel met begroeiing op de onderste bouwlagen wordt reflectie voorkomen. En ondanks dat het gebouw op diverse plekken hoger is, ontstaat geen windhinder voor de omgeving. De Raad van State gaat in de uitspraak mee in deze conclusies.

Comfortabel wonen

Tegelijkertijd deed DGMR onderzoek naar de geluidsbelasting van de omliggende wegen, omdat voor appartementen andere eisen voor geluid gelden dan voor kantoren. Omdat De Johan van Beverwijck aan de drukke Spuiboulevard ligt, hebben onze adviseurs de geveloplossingen inzichtelijk gemaakt zo de toekomstige bewoners hier comfortabel kunnen wonen.

 

Onze adviseurs

Michel van Kesteren

Senior adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!