DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Renovatie provinciehuis Zuid-Holland officieel van start

Renovatie provinciehuis Zuid-Holland officieel van start

Op een bijzondere manier is het officiële startsein gegeven voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdgebouw van het provinciehuis. Commissaris van de Koning Jaap Smit gaf met een portofoon de opdracht het wapen van de provincie Zuid-Holland, de rode leeuw, symbolisch van met een hijskraan van het gebouw te takelen. Gedeputeerde Willy de Zoete en Alex Hesling (Kuijpers) begeleidden het grote logo met touwen op zijn weg naar boven.

Renovatie Provinciehuis Zuid-Holland officieel van start met bijdrage van DGMR Bron: Kuijpers

Klaar voor de toekomst

Na alle voorbereidingen en onderzoek afgelopen periode is onlangs de omgevingsvergunning verleend en start nu de daadwerkelijke renovatie en verduurzaming van het pand. Een belangrijke mijlpaal voor Kuijpers, de provincie en de andere samenwerkende partijen waaronder DGMR. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk er een grote happening van te maken. Daarom vond het evenement in klein comité plaats.

Voordat Commissaris van de Koning Jaap Smit de opdracht gaf het wapen op te hijsen benadrukte hij de ambities die de provincie met het gebouw nastreeft: “Bij de renovatie staan innovatie en duurzaamheid centraal, met hergebruik van materialen en als resultaat een energieneutraal open, licht en transparant provinciehuis, klaar voor de toekomst. Dat is waar we als provincie voor staan.”

Vervolgens toostte gedeputeerde Willy de Zoete met champagne op de stappen die gezet zijn en op de start van de bouw: “Met respect voor dit Zuid-Hollands monument begint vandaag de verbouwing. Het nieuwe gebouw is straks een modern, efficiënt en representatief kantoor voor onze medewerkers, een passende locatie voor onze Provinciale Staten een inspirerende werkplek voor gedeputeerde staten.”

 

Bron: Kuijpers

 

Duurzaam en energieneutraal

De verduurzaming en renovatie van techniek en bouw, inclusief 15 jaar onderhoud, wordt gerealiseerd door hoofdaannemer Kuijpers in samenwerking met Kraaijvanger Architects, DGMR, Valstar Simonis en Aronsohn Constructies.

“Bij de renovatie staan innovatie en duurzaamheid centraal, met hergebruik van materialen en als resultaat een energieneutraal open, licht en transparant provinciehuis, klaar voor de toekomst. Dat is waar we als provincie voor staan.”

Het hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland, een beschermd stadsgezicht uit de jaren ’60 naar ontwerp van architect Peutz, wordt de komende jaren gerenoveerd en verduurzaamd. Door het renoveren van het hoofdgebouw beschikt de provincie straks over een gebouw dat voldoet aan de eisen van de tijd. De modernisering en de renovatie zullen leiden tot een energieneutraal gebouw.

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.