DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek

Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek

Nu de officiële opening achter de rug is, mag komende zaterdag het publiek een kijkje nemen in de getransformeerde Rechtbank Rotterdam. Bezoekers komen in een comfortabele en veilige ontvangstruimte, waaraan DGMR een bijdrage leverde vanuit bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Rechtbank Rotterdam met een comfortabele en veilige ontvangstruimte Foto: Lucas van der Wee

Hoogwaardig verblijfsgebied

De Rechtbank Rotterdam op de Kop van Zuid is grootschalig verbouwd. Naast de publieke ontvangstruimte zijn ook het kenniscentrum met ontmoetingsgebied en de kantoorruimten aangepakt. Met name de vernieuwde met glas overkapte buitenruimte tussen de bouwdelen is een hoogwaardig verblijfsgebied geworden. Een plek waar ondanks het gebruik van natuursteen een aangename akoestiek heerst. Vanwege de hoeveelheid bezoekers die de Rechtbank Rotterdam ontvangt, was ook veilig vluchten een belangrijk thema.

De glazen overkapping, de Galleria, is nu meer dan een verbinding tussen de gebouwdelen. Bezoekers worden nu hier aan balies ontvangen en wachten hier op hun afspraak. De lange zichtlijnen bij de ontvangst zijn ook doorgetrokken in het kenniscentrum met ontmoetingsgebied en in de andere kantoorzones. Komende zaterdag kunnen bezoekers het met eigen ogen zien tijdens de Open Dag.

In samenwerking met Fokkema & Partners Architecten won Dura Vermeer in 2017 de Design & Build-aanbesteding van het Rijksvastgoedbedrijf voor de renovatie. Het consortium bestond verder uit Deerns, DGMR, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, BOAG Advies en Management, TES Installatietechniek en A. de Jong Installatietechniek.

 

Rechtbank Rotterdam Galleria
Foto: Lucas van der Wee

Onze adviseurs

Maarten Gies

Senior adviseur Integrale projecten

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.