DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Prettig en ruim Ashram College in Nieuwkoop

Prettig en ruim Ashram College in Nieuwkoop

Vandaag nemen leerlingen en docenten het nieuwe Ashram College in Nieuwkoop in gebruik. DGMR was vanaf de ontwerpfase bij het energiezuinige en compacte schoolgebouw met ‘centrale hart’ betrokken als adviseur akoestiek, duurzaamheid en brandveiligheid.

Ashram College in Nieuwkoop, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid Foto: Pim Bakker Fotografie

Veelzijdigheid

De wens van het Ashram College was een schoolgebouw te creëren dat ruimte biedt aan de veelzijdigheid van leerlingen, docenten en medewerkers. Maar wel vanuit een verbindende centrale ruimte en op een duurzame manier. Op basis van het ontwerp van Broekbakema was DGMR betrokken bij de vertaling van de wensen naar een comfortabel, veilig en energiezuinig schoolgebouw midden in Nieuwkoop. Het ontwerp kenmerkt zich door het afgeronde volume met drie vleugels van twee verdiepingen die door een centrale ontmoetingsruimte verbonden zijn. Prettig en ruim van binnen, compact van buiten. Bouwer Vink+Veenman heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwbouw.

De geluidisolatie van de binnenwanden in de lokalen en houdt het geluid uit andere ruimten buiten. Ook de gevel is zo ontworpen dat geluid van langsrijdend verkeer of van het schoolplein de lessen niet verstoort. De toegepaste materialen in het gebouw zijn brandveilig. En leerlingen, docenten en medewerkers kunnen veilig vluchten, ook bij een grote bijeenkomst in de centrale ontmoetingsruimte. Op het dak van het Ashram College staan 353 zonnepanelen. Samen met duurzame oplossingen als thermische isolatie, LED-verlichting, stadverwarming en -koeling zorgen ze voor een energieprestatie (EPC) gelijk aan nul.

We zijn trots op het resultaat en wensen leerlingen, docenten en medewerkers veel plezier in hun nieuwe gebouw.

 

Ashram College vanuit de lucht
Foto: Pim Bakker Fotografie

Onze adviseurs

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.