DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Paul van Bergen verwisselt directietaken voor advies en opleiden

Paul van Bergen verwisselt directietaken voor advies en opleiden

Per 1 juli 2024 treedt Paul van Bergen terug als holdingdirecteur bij DGMR Raadgevende Ingenieurs B.V. Hij heeft dan de leeftijd bereikt waarop directieleden bij DGMR hun leidinggevende taken neerleggen. Vol enthousiasme blijft hij verbonden aan ons ingenieurs- en adviesbureau als senior adviseur.

 

Paul van Bergen - foto Christiaan Krop

Paul van Bergen kwam in 1990 in dienst bij DGMR als enige bouwfysicus op kantoor Arnhem. In 2000 volgde hij Theo Gies op als directeur. In dat jaar vond in het Duitse Hannover de wereld Expo plaats, waar Paul bij betrokken was. Nu werkt hij aan het Nederlands paviljoen voor de wereld Expo 2025 in het Japanse Osaka.

Ondertussen werkt hij vol energie door aan projecten. Met name in de beginfase van projecten brengt hij zijn uitgebreide kennis en ervaring in bij tenders, visievorming en bij selecties. Regelmatig roepen ontwerpers zijn expertise in om succesvolle teams te vormen om nieuwe opgaves aan te vliegen en projecten richting te geven. Vanuit DGMR neemt hij als coach jonge mensen mee in deze werkwijze.

“Bij DGMR in Arnhem begon ik zo’n 35 jaar geleden als enige bouwfysicus. Gaandeweg groeiden we in expertise en ontwikkelden we ons van amateurs naar een geoliede machine van specialisten die steeds slimmer zijn geworden. Ik heb mezelf en collega’s uitgedaagd om in projecten steeds op te pakken wat van de ontwerptafel dreigde te vallen. Zo vonden we professionele antwoorden op bijvoorbeeld de disciplines veiligheid, geveltechniek en duurzaamheid.”

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Duurzaamheid en Gezondheid

Energy Academy Europe, pv-panelen | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

Energy Academy Europe, pv-panelen | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.