DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Op (en) top Nordwin College

Op (en) top Nordwin College

Nu het Nordwin College in Sneek is geopend, nemen medewerkers en leerlingen dankzij DGMR een brandveilige en comfortabele school in gebruik.

Nordwin College in Sneek | DGMR

Nu het Nordwin College in Sneek is geopend, nemen medewerkers en leerlingen dankzij DGMR een brandveilige en comfortabele school in gebruik.

Tijdens de verbouwing plaatste aannemer Friso Bouwgroep twee verdiepingen op het bestaande gebouw, renoveerde meerdere lokalen en gaf de school een nieuwe, eigentijdse ingang. DGMR droeg een steentje bij in het adviseren over de brandveiligheid. 

Brandveilig

Hendrik-Jan Doevendans: ‘We hebben zowel geholpen met de vergunningsaanvraag als bij praktijksituaties: dan kwam ik even langs op de bouwplaats om heel praktisch en to-the-point wat aanwijzingen te geven. Bijvoorbeeld om te bezien hoe aanheling van breekwerk rond trappenhuizen het beste brandwerend kon worden uitgevoerd. Het bleef toch een verbouwing waarbij je hier en daar iets onvoorziens lostrekt’.

Tijdens de verbouwing is er een extra trappenhuis toegevoegd om de stroom van nieuwe scholieren te verwerken. Om de veiligheid te waarborgen in geval van brand keek Doevendans actief hoe de vluchtveiligheid binnen het complex geregeld kan worden. Want bij scholen is het belangrijk om te kijken naar de bezetting en te verzekeren dat iedereen veilig kan vluchten, zelfs als het gebouw helemaal vol zit.

Akoestiek

Ook adviseerde DGMR  over de maatregelen die getroffen moesten worden om een goede akoestische scheiding van de lokalen te realiseren. Dat was nog uitdagend genoeg, omdat de optopping begrijpelijkerwijs licht geconstrueerd werd. En weinig massa betekent vaak weinig geluidisolatie. Toch is het gelukt, zo blijkt uit metingen die we bij oplevering hebben uitgevoerd.

Op de groene weg

De nieuwe groene optopping past perfect bij het groene imago van de school. Het Nordwin College is het eerste instituut in Nederland dat de EcoSchools 1e groene vlag uitgereikt kreeg. Dit is een internationaal programma opgericht door de Verenigde Naties om duurzaamheid in het onderwijs te promoten.

Onze adviseurs

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!