DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ontwerp voor nieuw Theater aan de Parade

Ontwerp voor nieuw Theater aan de Parade

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam gaat het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch ontwerpen. DGMR maakt deel uit van het kernteam en richt zich op het uitwerken van de ambities op het gebied van duurzaamheid.

Werken aan duurzaam Theater Parade Den Bosch Artist impression: NOAHH

Verlengstuk van de Parade

De gemeente laat weten dat het schetsontwerp van NOAHH bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch tot cultuurstad van het Zuiden. In het gebouw komen 3 multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is straks een verlengstuk van de Parade.

Begin september 2018 startte de gemeente de aanbesteding voor het nieuwe Theater aan de Parade. Een selectiecommissie heeft NOAHH gekozen uit 5 verschillende architectenbureaus. Het college heeft de opdracht voor het uitwerken van het schetsontwerp aan hen gegund.

Slimme en duurzame oplossingen

NOAHH ziet het gebouw als meer dan alleen een theater. Het is een multifunctionele, onweerstaanbare culturele hub. Het is dé plek waar je naar toe gaat om te ontspannen. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Het theater is exclusief in aanbod maar inclusief in publiek door haar brede bereik.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. Zoals een botanische foyer en een dakterras. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

Met het ontwerp van NOAHH kan Theater aan de Parade breder en flexibeler programmeren. En is er ruimte voor ontmoeting.

 

Werken aan duurzaam Theater Parade Den Bosch
Artist impression: NOAHH

De volgende stap

Deze maand start ook de volgende fase van de aanbesteding van een aannemer. Het ontwerpteam gaat samen met de aannemer het ontwerp verder uitwerken tot een Definitief Ontwerp. De gemeente verwacht dat het nieuwe theater zijn deuren opent bij de start van het theaterseizoen 2023/2024.

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.