DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuwbouw Radboudumc officeel van start

Nieuwbouw Radboudumc officeel van start

Links van de huidige hoofdingang van het Radboudumc startte vorige week de bouw van een gloednieuw en compact gebouw. De focus ligt op duurzame patiëntenzorg. DGMR begeleidt deze ambitie door eerder het BREEAM Excellent-certificaat te realiseren.

Start nieuwbouw Radboudumc

Duurzaamheid voorop

Het Radboudumc wil voorop lopen in de vorming van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Door in slimme technologie en nieuwe manieren van werken te investeren, blijkt huisvesting minder vierkante meters nodig te hebben. En door met duurzaamheid voorop te lopen, is Radboudumc het eerste universitair medisch centrum in Nederland dat een ontwerpcertificaat BREEAM Excellent ontvangt.

DGMR adviseerde niet alleen het duurzame denken, maar begeleidt nu ook de uitvoering om te komen tot een BREEAM Excellent oplevercertificaat. Zo is in het ontwerp van EGM architecten uitgegaan van materiaalbesparing door een draagconstructie van zo min mogelijk beton. Om de energieprestatie fors naar beneden te brengen, beschikt het luchtdichte gebouw straks over energiezuinige liften, drievoudig zonwerend glas, warmteterugwinning van de ventilatielucht en LED-verlichting.

De inzet van DGMR is om na afronding van de nieuwbouw in 2022 ook het oplevercertificaat BREEAM Excellent te kunnen verzilveren.

 

Entree hoofdgebouw Radboudumc | DGMR
Artist impression: EGM architecten

Onze adviseurs

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.