DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuwbouw EMA bereikt hoogste punt

Nieuwbouw EMA bereikt hoogste punt

De realisatie van de betonnen kern van de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) op de Amsterdamse Zuidas heeft op 18 september jl. het hoogste punt bereikt. In circa 35 dagen staat er nu een kern met een hoogte van 81 meter. Dat is 4 maanden na het slaan van de officiële paal en circa 9 maanden na gunning van het Rijksvastgoedbedrijf aan de Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer is opgericht samen met Heijmans.

Ontwerpen en bouwen

Op 2 januari jl. is door de Bouwcombinatie daadwerkelijk gestart met de opdracht om het door het Rijksvastgoedbedrijf gemaakte Voorlopige Ontwerp van het gebouw verder uit te werken en te realiseren. Binnen de bouwcombinatie is DGMR verantwoordelijk voor de bouwfysische aspecten en voor de (brand)veiligheid van de nieuwbouw.

Een bijzonder proces om zo snel het hoogste punt van het gebouw te bereiken. Een uitdaging, wetende dat enerzijds nog ontworpen wordt en tegelijkertijd in Amsterdam het gebouw al wordt gerealiseerd. Dat dan binnen 9 maanden in goede harmonie het hoogste punt wordt bereikt, maakt de prestatie van alle betrokken partijen des te bijzonder.

 

 

Het gebouw kent straks 20 verdiepingen en 1.300 werkplekken. Het hoofdkantoor van EMA aan de Zuidas moet in november 2019 worden opgeleverd. EMA bewaakt de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier in de EU.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.