DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Sporthallen worden sportcomplex met nieuw zwembad Valkenhuizen

Sporthallen worden sportcomplex met nieuw zwembad Valkenhuizen

De gemeente en sportbedrijf Arnhem willen één integraal sportcomplex op Valkenhuizen. Daarvoor wordt de nieuwbouw van het zwembad tegen de bestaande sporthallen gerealiseerd. DGMR helpt de gemeente en het sportbedrijf een comfortabel en veilig zwembad voor haar inwoners te creëren.

Artist impression: Hooper architects

Samenhangend sportcomplex

Op het sportcomplex Valkenhuizen in de gemeente Arnhem is het bestaande zwembad aan vervanging toe. Op de positie van de huidige squashbanen van de sporthallen wordt het nieuwe zwembad gerealiseerd. Het nieuwe zwembad bestaat uit een 6-baans wedstrijdbassin en een doelgroepen-/instructiebassin en nevenruimten. Het entreegebied van het bestaande sportcomplex wordt eveneens vernieuwd, zodat een samenhangend complex ontstaat.

Brandveiligheidsconcept

DGMR heeft in het verleden al de brandveiligheid van het huidige sportcomplex geadviseerd. Om een veilige omgeving te creëren, inclusief het nieuwe zwembad, analyseerden we de mogelijkheden binnen dit huidige brandveiligheidsconcept en sluiten we met het nieuwe zwembad daar feilloos op aan. Hierdoor ontstaat een eenduidig, integraal en helder brandveiligheidsplan.

We besteden ook aandacht aan de akoestiek in de bassins. In het plan integreerden we diverse maatregelen, zoals akoestische wandpanelen en een goed akoestisch plafond. Op deze manier ontstaat een goede akoestiek die past bij de zwemactiviteiten, waar ook publiek bij aanwezig is.

In juli 2018 zette de gemeente Arnhem de aanbesteding voor de nieuwbouw nog stop omdat de twee overgebleven aannemers een prijs boven het beschikbare bouwbudget boden. Na een intensief onderhandelingstraject met beide partijen is het bouwproject momenteel aanbesteed (voorlopige gunning) en wordt naar verwachting medio maart gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor eind 2020.

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.