DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuw laboratoriumgebouw in Utrecht Science Park

Nieuw laboratoriumgebouw in Utrecht Science Park

DGMR maakt onderdeel uit van een ontwerpteam dat bezig is met de ontwikkeling van een nieuw laboratoriumgebouw in het Utrecht Science Park dat ruimte biedt aan Life Sciences Research & Development (R&D) bedrijven.

R&D-bedrijfsverzamelgebouw

De aanwezige onderzoeksinstellingen, medische centra en bedrijven hebben een enorme potentie voor zowel de Utrechtse als de Nederlandse economie. De ambitie is om in het sciencepark het aantal private R&D-banen met enkele duizenden verder te laten groeien. Om deze ambitie te kunnen verwezenlijken is voldoende bedrijfsruimte nodig. De beschikbaarheid van een groot R&D-bedrijfsverzamelgebouw is een topprioriteit.

Duurzaamheid en flexibiliteit

Stichting Utrecht Science Park is gevraagd om het ontwerpproces te begeleiden. Ze stelde een ontwerpteam samen dat naast DGMR bestaat uit Jan Bakers Architecten, Pieters Bouwtechniek, Deerns, Being Development en Synquis. Dit team heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor een laboratoriumgebouw van 22.000 m2 BVO; met een corporate uitstraling dat een visitekaartje vormt voor het Utrecht Science Park. Er komen gedeelde voorzieningen om ontmoetingen te faciliteren en het gebouw kent een hoge mate van duurzaamheid en flexibiliteit.

Gezonde en inspirerende werkomgeving

Uitgangspunt is het creëren van een gezonde en inspirerende werkomgeving voor de gebruikers. Iets dat uitstekend past bij de kennis en ervaring van DGMR. Binnen het team zijn wij verantwoordelijk voor de thema’s gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. We adviseren niet alleen over de vakgebieden bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid, maar zijn ook BREEAM-expert voor het te doorlopen proces. Voor de nieuwbouw wordt een BREEAM Excellent-certificaat nagestreefd.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.