DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuw gezicht voor gemeente Rheden

Nieuw gezicht voor gemeente Rheden

De gemeente Rheden krijgt met de bouw van een nieuw gemeentehuis een nieuw gezicht: open, transparant en gastvrij. En voor ambtenaren een comfortabele en gezonde werkomgeving. DGMR gaat architecten DP6 en ZENBER helpen bij de uitwerking van het nieuwe ontwerp.

Nieuwe gemeentehuis Rheden op historische plek | DGMR Afbeelding: Van der Laen & De Leth (1745). Gebouw links is vermoedelijk De Engel.

Integrale duurzaamheid

Integrale duurzaamheid en een grote mate van flexibiliteit zullen in het ontwerp een belangrijke rol spelen, zodat het nieuwe gemeentehuis van Rheden kan blijven inspelen op toekomstige ontwikkelingen. DGMR maakt deel uit van het ontwerpteam om vanuit onze expertise op bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid invulling te geven aan de ambities.

DP6 architectuurstudio en ZENBER Architecten wonnen de EU tender voor het nieuwe gebouw met een visie die verbanden legt en verbindingen maakt: tussen historie, heden en toekomst, tussen landschappen en gebouw, tussen de gemeentemedewerkers en de bewoners en tussen de zeven tot de gemeente behorende dorpen.

De nieuwbouw komt op dezelfde plek als het huidige, sterk verouderde gemeentehuis. Dat heeft als voordeel dat de kelder van het oude gebouw kan worden hergebruikt. Het staat symbool voor de sterke basis die de architecten zien in de unieke landschappelijke locatie en de rijke geschiedenis van de plek.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.