DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Next level windhinder analyses door OMRT en DGMR

Next level windhinder analyses door OMRT en DGMR

Techbedrijf OMRT en DGMR slaan de handen ineen om windhinderanalyses te versnellen en op te schalen. OMRT-oprichters Andreja Andrejevic en Jasper Spiegeler en collega Antwan van Haaren ondertekenden op 19 januari 2023 een samenwerkingsovereenkomst in Arnhem. Intelligente technologie en de beste vakinhoudelijke kennis zijn nu formeel samengebracht om architecten en vastgoedontwikkelaars snel verder te helpen als het gaat om complexe windstudies op gebieds- en gebouwniveau.

Samenwerking OMRT en DGMR voor windhinder analyses c.q. windonderzoek voor nieuwbouw Vlnr: Andreja Andrejevic, Antwan van Haaren, Jasper Spiegeler, Maarten Zwemmer

Parametrisch

Vanwege de hoeveelheid onderzoeken naar windhinder die DGMR ontving, schakelden we al regelmatig de digitale analysetechnologie van OMRT in. Met hun parametrische technologieën is het mogelijk het meest efficiënte ontwerp als uitkomst van duizenden varianten te genereren en te analyseren. De technologie van OMRT is volledig cloud gebaseerd. Daarom is deze in staat rekening te houden met grote hoeveelheden randvoorwaarden en razend snel grote hoeveelheden ontwerpvarianten door te rekenen.

Windexpertise

Wind speelt een belangrijke rol bij hoogbouwprojecten en de vergunningverlening daarvan. Zeker nu grond in Nederland schaars is. Wind heeft impact op de leefomgeving. Met name bij hoogbouw, maar bijvoorbeeld ook bij de ontwikkeling van een winkelcentrum kan wind het comfort en de beleving van bewoners en bezoekers ongunstig beïnvloeden. Hoe eerder in het ontwerpproces het windklimaat onderzocht wordt, hoe kleiner mogelijke vertraging op een project is.

Praktijkervaring

Wij hebben veel ervaring met kwantitatieve windonderzoeken en praktische oplossingen tegen windhinder. Onze praktijkervaring heeft OMRT gebruikt om hun software nog verder te verbeteren. En OMRT biedt de snelheid die opdrachtgevers goed kunnen gebruiken in hun ontwerpproces. Antwan van Haaren: “Met veel plezier gaan we de samenwerking met OMRT aan. Om mee te gaan in de verdergaande automatisering in onze sector en die te ondersteunen.”

Ook snel geholpen worden in jouw ontwerpproces met windhinder? Laat dan op de DGMR– of OMRT-website je gegevens achter voor een razendsnelle intake!

 

OMRT en DGMR bezegelen samenwerking voor windhinder analyses c.q. windonderzoek
Maarten Zwemmer van OMRT (l) overhandigt gieter met plant, symbool voor samenwerking met snel resultaat, aan Antwan van Haaren.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP
Dimitri van der Werff, DGMR

Dimitri van der Werff

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.