DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Natuurinclusieve sporthal Achter de Tuintjes in Gilze

Natuurinclusieve sporthal Achter de Tuintjes in Gilze

Sporthal Achter de Tuintjes wordt vernieuwd. Het pand en de omgeving krijgen een duurzame en groene uitstraling. De huidige sportzaal blijft bestaan en wordt verbeterd naar de eisen van nu. DGMR voerde onder andere een duurzaamheidsonderzoek uit.

natuurinclusieve en duurzame sporthal Achter de tuintjes Gilze

Verduurzaming

Nieuw is de voorbouw voor sporthal Achter de Tuintjes met daarin een multifunctionele zaal, sportcafé en kleedkamers. Bijzonder is dat de vernieuwbouw volledig met houtskeletbouw wordt gerealiseerd. De grote glazen puien zorgen voor veel natuurlijk daglicht.

Naast de toegevoegde voorbouw wordt de sporthal zelf ook verduurzaamd. Daarom voerde DGMR een duurzaamheidsonderzoek uit. In dit onderzoek onderzochten we de mogelijkheden voor duurzame installaties en verduurzaming van de huidige sporthal. Het groene gebied rondom de sporthal draagt bij aan de biodiversiteit in Gilze en geeft de natuur een kans.

DGMR geeft verder advies op gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Dit doen wij vanaf het Voorlopige Ontwerp tot en met de afronding van de ontwerpfase. Verwacht wordt dat de bouw medio 2021 start. De huidige sportzaal blijft in gebruik tijdens de vernieuwbouw.

 

Duurzame en natuurinclusieve sporthal Achter de tuintjes Gilze | DGMR

Onze adviseurs

Paul Zwartjes - DGMR

Paul Zwartjes

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.