DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Metro Walhalla Rotterdam- een derde zaal voor theater Walhalla

Metro Walhalla Rotterdam- een derde zaal voor theater Walhalla

Theater Walhalla krijgt een nieuwe zaal onder Kantine Walhalla. Naast het bestaande Kleine Walhalla en Steinwegkantine Walhalla komt daar nu Metro Walhalla bij. DGMR gaf bij alle drie de theaterzalen advies op het gebied van akoestiek. In dit project werkten wij samen met Studio Brandvries, Bouwkundig Adviesburo Baas, Slaman van der Zwet, de Blaay-vanden Bogaard en Jochem Bus.

Beeld: Studio Brandvries

Het bijzondere aan Metro Walhalla is dat de zaal in een kelder is, onder de bestaande Kantine Walhalla. De trap in Kantine Walhalla krijgt een uitbreiding naar beneden en ook een nieuwe metro buitentrap leidt naar de nieuwe zaal. Om te zorgen dat het geluid van Metro Walhalla geen overlast geeft naar het bovenliggende café, wordt de zaal als onderdeel van de betonnen bak voorzien als doos-in-doos constructie. Akoestisch spuitwerk tegen de plafonds zorgt voor de basis van de zaalakoestiek. Hergebruikte gordijnen rondom zorgen voor een variabele geluidsabsorptie c.q. nagalmtijd. Samen met de geluidverstrooiende delen tegen de wanden zorgt dit voor een goede akoestiek.

Met de nieuwe ruimte wil Walhalla nog meer cultuuraanbod generen in Rotterdam-Zuid en een nog breder publiek trekken. De zaal is letterlijk en figuurlijk underground, met de mogelijkheid voor verschillende events. Medio 2024 staat de opening gepland.

Foto: Studio Brandvries

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Akoestiek en Geluid

Akoestiek en geluid | DGMR

In dit brede werkveld voorzien de ingenieurs en adviseurs van DGMR niet alleen aannemers en gebouweigenaren, maar ook industrie en overheidsorganisaties van onderbouwde geluidadviezen. Door onze brede expertise zetten we voor elke situatie de meest passende combinatie van activiteiten in.

Akoestiek en geluid | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.