DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Laboratoriumgebouw wordt hoofdkantoor Teijin Aramid

Laboratoriumgebouw wordt hoofdkantoor Teijin Aramid

Ontwikkelaar PingProperties gaf onlangs de BAM opdracht om een voormalig laboratoriumgebouw in Arnhem te transformeren naar het wereldwijde hoofdkantoor van Teijin Aramid. Als adviseur bouwfysica en brandveiligheid helpt DGMR de BAM het duurzame en toekomstbestendige kantoorgebouw op het oude AkzoNobel/ENKA-terrein te realiseren.

Bron: APTO Architects

Aangenaam klimaat

Het voormalige laboratorium wordt deels gesloopt. Het resterende deel wordt gestript tot het betonnen casco en krijgt een nieuwe duurzame gevel. Deze past bij de hedendaagse uitstraling van een internationaal hoofdkantoor en minimaliseert het energieverbruik. De nieuwe gevel gaat daglicht op de werkplekken geven, maar moet ook zorgen voor een aangenaam klimaat. Daarnaast kijkt DGMR naar het energiecomfort, installatiegeluid en de akoestiek. Met name in het bedrijfsrestaurant en in het auditorium van het experience center stelt Teijin hieraan eisen.

De transformatie van laboratoriumgebouw naar kantoorgebouw stelt andere eisen aan de brandveiligheid. In overleg met het bevoegd gezag worden ze weer up-to-date gemaakt. Onze brandveiligheidsadviseurs creëren veilige werkruimten, onder andere voor de research en development die op de onderste lagen in het kantoor plaatsvindt. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2020. Het is de volgende stap in de transformatie van het AkzoNobel-terrein tot een multifunctioneel gebied van wonen, werken en leren.

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.