DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Klaar voor de bouw van woongebied Olympiade

Klaar voor de bouw van woongebied Olympiade

Amstelveen krijgt een nieuw en groen woongebied. Provast ontwikkelt Olympiade, 552 woningen in zeven woongebouwen op een ruime parkeergarage. En DGMR bereidde de bouw ervan voor door te adviseren over bouwfysica, brandveiligheid en ruimtelijke ordening.

Ontwikkeling van Olympiade in Amstelveen Foto: Provast

Comfortabel

Olympiade gaat bestaan uit moderne en duurzame huur- en koopwoningen in een semi openbaar park. We hebben bijgedragen aan appartementen die niet alleen qua geluid en binnenklimaat comfortabel zijn, maar ook brandveilig. Ook adviseerden we voor de brandveiligheid van de parkeergarage onder het park en de woningen. Uiteraard met aandacht voor veilig vluchten, zeker vanwege de hoeveelheid bewoners in het gebied.

 

Ontwikkeling van Olympiade in Amstelveen
Foto: Provast

Ruimtelijke ordening

Ook vanuit het perspectief van ruimtelijke ordening stonden we Provast bij de voorbereidingen van Olympiade. Zo adviseerden we over de bezonning van de woningen, keken we naar windhinder, deden we akoestisch onderzoek, hadden we aandacht voor externe veiligheid en bijvoorbeeld stikstofdepositie.

Samen met partners als Provast, TconceptT, Inbo, Imd raadgevende ingenieurs, Ingenieursburo Linssen en Vastbouw sluiten we het ontwerproces nu af. In september 2020 starten de bouwwerkzaamheden.

 

Ontwikkeling van Olympiade in Amstelveen
Foto: Provast

Onze adviseurs

Hendrik-Jan Doevendans - DGMR

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.